Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Tijdens hun bezoek aan het museum leren de leerlingen van groep 7 en 8 beter waarnemen. Op het eerste gezicht zie je misschien alleen een portret van een man, maar als je nog eens kijkt, zie je ook dat hij een schildersjasje aan heeft en dat er op de achtergrond van alles gebeurt, welke kleuren de kunstenaar heeft gebruikt en welk gevoel je daarbij krijgt. Door goed te kijken naar kunst, leer je zelf beter tekenen. Goed Kijken | Scherp Tekenen vindt plaats bij de eigen collectiepresentatie van Museum MORE. Na een korte uitleg gaan de leerlingen in groepjes aan de slag. Ze krijgen bij enkele kunstwerken inleidende vragen en maken daarna een tekenopdracht op basis van het kunstwerk dat ze hebben bekeken. Na 15 minuten rouleren de groepjes. Iedere opdracht heeft een ander thema, zoals landschap, zelfportret of stilleven. Daarnaast worden begrippen als compositie, vorm en kleur en welk gevoel de kunstenaar overbrengt, besproken. Aan het eind gaan ze naar huis met een setje eigen tekeningen. Wie weet zit er wel een waar kunstwerk bij!


De docent deelt vooraf de klas in groepjes van maximaal 5 leerlingen in. Voor sommige opdrachten is het handig dat minimaal 1 leerling per groepje een mobiel heeft om foto’s mee te maken.


Competenties:
Creëren, Reflecteren, Zelfstandig werken


Kerndoelen:
54. Uitdrukken en communiceren
55. Reflecteren
56. Cultuur erfgoed


Aantal begeleiders: 2 begeleiders per klas van max 30 leerlingen.


De les kan alleen op dinsdag- en donderdagochtend ingepland worden. Tijd 10.00 tot 11.30 uur. 


 

Niveaus
Groep 7, groep 8
Tijdsduur
Circa 90 min.
Talen
Nederlands
Kosten
€ 125,00 per 30 leerlingen

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?