Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Weten jouw leerlingen al wat een museum is en wie daar werken? Zouden ze zelf ook wel eens in een museum willen werken? In het minimuseum kan het! In groepjes gaan de leerlingen aan de slag met verschillende beroepen die je in het museum kunt tegenkomen. Zo leren ze wat er in een museum gebeurt, maar ook wat een huismeester of een feestjesplanner doet of een tentoonstellingsmaker en kunstverzorger. Ze gaan bijvoorbeeld zelf kunst uitpakken of een tentoonstelling samenstellen. Willen ze na de les later graag in een museum werken? Aan het eind mogen ze het zeggen.


Er wordt vanuit het museum gevraagd om 5 begeleiders (1 docent + 4 anderen) om de roulerende groepjes bij de opdrachten te begeleiden (helpen met (voor)lezen van de opdrachten en assisteren bij het uitvoeren van de opdrachten).


De docenten krijgen voor het bezoek een lesbrief met instructies en kunnen eventueel de voorbereidende lessen van Reizen in de Tijd doen om hun leerlingen voor te bereiden op het bezoek: https://www.reizenindetijd.nl/themas/museumassistent/Leerdoelen:
6. Informatie ordenen, 55. Reflecteren, 56. Cultuur erfgoed
Sluit aan bij de thema’s Erfgoed en Beroepen van Reizen in de Tijd


De les kan alleen op woensdag- en vrijdagochtend ingepland worden. Tijd: 10.30 uur - 11.30 uur.


Aantal begeleiders: 5 begeleiders per klas met maximaal 30 kinderen

Niveaus
Groep 3, groep 4
Tijdsduur
Circa 60 min.
Talen
Nederlands
Kosten
€ 125,00 per 30 leerlingen

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?